top of page

Datalandkortet

Her kan du læse om hvordan man med Datalandkort kan få overblik over dataregistre, biobanker, dataadministrator mm. på sundhedsområdet i Danmark 

shutterstock_1899234739_edited.jpg

Udforsk de danske sundhedsdata

De danske sundhedsdata er af høj kvalitet og rummer et stort potentiale til brug i forskning og udvikling. Men i dag er det en meget ressourcetung proces at få adgang til disse data. Der er lange sagsbehandlingstider og ansøgningsprocedurer er ikke strømlinet, da data ejes og administreres af forskellige dataejere eller sundhedsoperatører. 

Formålet med Datalandkort er at skabe overblik over, hvor sundhedsdata findes, hvilke variabler de indeholder og hvordan ansøgningsprocessen foregår. Således at administration omkring identifikation og ansøgning om data mindskes.

Datalandkortet giver overblik over dataregistre, biobanker, dataadministrator mm. på sundhedsområdet i Danmark og beskrivelser af, hvordan man kan søge om adgang til sundhedsdata.

Du kan søge på specifikke sygdomsområder eller på det konkrete indhold, altså hvilke variable den enkelte database indeholder. Således får du overblik over, hvilke data der allerede er indsamlet, og hvordan du kan søge om adgang til data hos dataejeren.

shutterstock_1911608755_edited.jpg

Et unikt CPR-register siden 1968

I Danmark har vi nogle af verdens mest omfattende og kvalitetssikrede sundhedsdata. Disse sundhedsdata bygger på en lang tradition for at registrere og indsamle data om sundhed og sygdom, som strækker sig helt tilbage til 2. verdenskrig.

Disse registreringer har gjort det muligt at indsamle sundhedsdata om alle borgere igennem et helt liv. Muligheden for at samkøre disse data på tværs af databaser og registre skaber en mulighed for, at de Danske data kan anvendes til gavn for borgere, samfund og forskning

Data Redder Liv og Datalandkort

Datalandkort er en prototype, udviklet af Copenhagen Healthtech Cluster og Data Redder Liv i 2018 i samarbejde med Region Hovedstaden.

 

I 2019 blev projektet Én indgang til sundhedsdata etableret i regi at bl.a. Sundhedsministeriet og Danske Regioner. Projektet indeholder en opdateret og skalleret version af Datalandkort, som forventeligt kan tages i anvendelse i 2022.

 

Læs mere om det nye datalandkort på:

https://www.enindgangtilsundhedsdata.dk/da-DK/Services/Datalandkortet

Skærmbillede 2022-02-15 kl. 11.56.15.png
DRL_DK_Roed_CMYK.png
bottom of page